MENIU
GRĮŽTI Į TINKLARAŠTĮ

6 taisyklės apie sūrį, kurias būtina žinoti kiekvienam

2017.03.14, Maistas


Valgyti sūrį, apie kurį nieko nežinote, ar valgyti sūrį, kurio kilmę ir istoriją išmanote? Kuris iš šių būdų labiau priimtinas gurmanams? „Ogmios mieste” įsikūrusios parduotuvės „Masters of Cheese” pardavimų vadovės Ievos Martinkutės teigimu, žinant kokybiško ir gero sūrio istoriją valgymas bus dar skanesnis. Tad ką reikėtų žinoti

1. Galiojimo laikas

Kad ir kaip juokingai bei akivaizdžiai tai skambėtų – sūrio galiojimo data itin svarbi. Dažnas pirkėjas galiojimo datą patikrinti pamiršta. „Perkant minkštos konsistencijos sūrį galiojimas labai svarbus. Sūris negali būti padžiūvęs ar apipelėjęs, praradęs savo tekstūrą ir kvapą.  Jei yra galimybės, prieš perkant paprašykite paragauti pasirinkto sūrio ar bent pasiteirauti apie jo laikymo sąlygas ir laikotarpį”, – sakė specialistė.

2. Kambario temperatūra

Bene dažniausia žmonių klaida – sūris patiekiamas netinkamos temperatūros. Anot I. Martinkutės, visi sūriai nepaisant jų konsistencijos ar pieno, turi būti patiekti ir valgomi kambario temperatūros: „Laikant sūrius šaldytuve, rekomenduočiau prieš patiekiant juos palaikyti kambario temperatūroje bent 20-30 min”.

3. Vanduo, vynuogės ir duoniniai pagardai

Norintiems degustuoti skirtingus sūrius prireiks ankščiau išvardytų ingredientų. I. Martinkutė rekomenduoja tarpuose tarp ragaujamų sūrių, išgerti vandens, užkąsti vynuogių ar kitokių vaisių, bei duoninių pagardų – taip paruošite gomurį naujam skoniui ir potyriui.

4. Universalumas

Bijantiems eksperimentuoti specialistė pataria Goudos tipo sūrius. Jų rūšių yra daugybė, tačiau pagrindinės savybės išlieka tos pačios – tai kietos konsistencijos, karvės pieno, olandiški, mažiausiai 1 mėn. brandinti sūriai.

5. Moterims ir vyrams patinka skirtingi sūriai

Nenuostabu, kad moterų ir vyrų skoniai skiriasi. Vyrai drįsta ragauti aitresnių skonių, jiems patinka ir ilgai brandinti, karvės pieno sūriai. O štai Brie tipo sūrius labiausiai perka moterys. Tad renkantis sūrį romantiškam vakarui vertėtų atkreipti dėmesį ir į tai.

6.Keistas ingredientas – įdomus sūris

Svarbu žinoti, kad kuo keistesnis ingredientas pasitaikantis sūryje, tuo įdomesnis ir labiau neįprasto skonio sūris klientui. I. Martinkutė rekomenduoja paragauti Cheddar sūrio su šampanu, Pecorino sūrio su kriaušėmis ar kadagio uogomis, olandiško ožkos pieno sūrio su ožrage.

6 žmonėms patinka
#ogmiosmiestas