MENIU
GRĮŽTI Į TINKLARAŠTĮ

Kelios gudrybės, kaip įdomiai patiekti daržoves savo mažyliui

2017.03.31, Maistas


Dažnas tėvelis susiduria su amžina problema – mažylis griežtai atsisako valgyti daržoves. Kad ir kaip besistengtumėte įtikinti, mažasis valgytojas turi griežtą savo nuomonę. Bet vitaminų juk reikia! Tad kaip išradingai patiekti daržoves, kad jos sužavėtų net įnoringiausią mažąjį? Štai keletas padėsiančių gudrybių.

Vienas iš geriausių būdų patiekti daržoves mažyliui yra paslapčiomis. Prisiminkite savo močiutes ir mamas, kurios gamindamos kotletus, prisiekdavo, kad nededa jūsų nekenčiamų svogūnų. Panašiai pagudrauti galite ir jūs.

„Ogmios mieste” įsikūrusio „Sulčių burbuliuko” virtuvės gamybos vadovo Ryčio Juknevičiaus nuomone, puikus būdas paslapčiomis patiekti daržoves yra sultys. „Pačios skaniausios sultys vaikams yra saldžios. Dažniausiai lyderiauja tie kokteiliai, kurių pagrindas yra apelsinų sultys, bananai, ananasai – tai tie vaisiai, kurie turi daug vitaminų ir yra natūraliai saldūs, bet tai nereiškia, kad tokiuose kokteiliuose nėra ir šiek tiek daržovių”, – pasakojo specialistas.

Lyginant su sultimis iš pakelių, natūraliai gaminamose sultyse nėra pridėtinių saldiklių. „Visas saldumas – tik iš vaisių. Mūsų siūlomi topai mažiesiems yra „Skanusis kokteilis” ir „Burbuliuko firminis”. Tarkime, pastarasis gaminamas iš apelsinų sulčių, ananasų, bananų, jonizuoto šarminio vandens ir špinatų lapų. Špinatų ryškaus skonis nesijaučia, bet jų vitaminai kokteilyje yra. Taip pat visuose kokteiliuose naudojame šarminį vandenį, kurį gaminame elektrolizės būdu. Tai sveikas išvalytas vanduo, kurį gerti pataria įvairūs sveikos gyvensenos specialistai bei medikai”, – sakė R. Juknevičius.

Pašnekovas pasakojo, kad daugelis nežino, jog į kai kuriuos kokteilius drąsiai galima dėti pačių įvairiausių daržovių. Viena unikalesnių – moliūgas. „Turime ir mes tokį kokteilį, kurio pagrindas yra obuolių sultys, moliūgas bei morkos. Jis saldus, skanus ir taip pat labai patinka vaikams. Toks kokteilis idealus rudenį”, – teigė „Sulčių burbuliuko” virtuvės gamybos vadovas.

Juknevičius pasakojo, kad vaikams daržoves būtina valgyti šviežias: „Kaip profesionalus virėjas galiu patarti, kad geriau nepersistengti daržovių troškinant garuose ar kepant, nes vaikams jos nebus labai skanios, o ir maistingo jose liks ne tiek daug. Nemanau, kad išvirus morką ar bulvę vaikutis labai noriai ją valgys”.

Vienas geriausių užkandžių vaikams yra šiaudeliais supjaustytos morkos. Jas galima patiekti su jogurto užtepėle ar humusu. Taip pat galima gaminti daržovių ir vaisių salotas. „Dažnai lietuviai tėveliai tikrai be reikalo bijo į daržovių salotas įdėti braškių ar kitų uogų. Jos tik praturtins skonį ir labiau patiks mažyliams”, – kalbėjo pašnekovas.

Pats patiekimas ir maisto išdėliojimas lėkštėje vaikui nėra labai svarbus. Profesionaliai, pagal naujausias tendencijas išdėliotas maistas, kaip restorane, tikrai nesužavės mažylio, o kaip tik gali sukelti neigiamų reakcijų. Didžiausią įspūdį gali padaryti smagus iš maisto išdėliotas veidelis. Kai kuriems vaikams tai pakelia valgymo nuotaiką.

9 žmonėms patinka
Komentarai:

#ogmiosmiestas