Meniu
GRĮŽTI Į TINKLARAŠTĮ

Gurmanai: mėsos pusgaminiai gali būti tikri kulinariniai šedevrai

2018-05-03 , Maistas


Dešrelės ir marinuota mėsa atrodo nekokybiški, riebūs ir nesveiki produktai. Jų, norėdami maloniai nustebinti svečius savo išradingumu, tikriausiai nesirinktumėme. Vis dėlto, mėsos gurmanai tokiai nusistačiusiai nuomonei prieštarauja ir sako, kad šie parduotuvėje pirkti pusgaminiai gali būti tikri kulinariniai šedevrai.

Dešreles ir marinuotą mėsą supa patys įvairiausi mitai. Viena pagrindinių – šiuose gaminiuose naudojama mėsa yra nekokybiška ir nešviežia. UAB „Penktas skonis”, valdančios naujai atsidariusios „THE FARM šviežios mėsos parduotuvės” direktorė bei šviežios mėsos parduotuvės „Gegio stalui” bendrasavininkė Renata Martinkutė-Kirdienė tikina, kad šie mėsos gaminiai gali sužavėti ir gurmanus.

„Tikrai ne visada turime laiko patys išradingai pasimarinuoti mėsą. Kas neturi laiko, kas tiesiog nemoka tinkamai to padaryti. Ką jau kalbėti apie namines dešreles... Alternatyva tikrai yra”, – pasakojo verslininkė.

R. Martinkutės-Kirdienės nuomone, svarbiausia patikrinti iš kokių produktų padarytas marinatas bei dešrelės. Jeigu produktai natūralūs, o parduotuvė perka mėsą iš ūkininkų - šie pusgaminiai yra ne ką prastesni nei tie, kurie patiekiami įmantriuose restoranuose. „Tarkime „THE FARM šviežios mėsos parduotuvėje” mes dešreles gaminame iš kalakutienos, brandintos jautienos, kiaulienos, ėrienos. Turime nemažai išdirbtų receptų ir dabar nenustojame eksperimentuoti, bet tai – nesustojantis procesas, vis norisi pabandyti ką nors naujo”, – kalbėjo mėsos specialistė.

Kalbant apie dešreles, Lietuvoje sparčiai populiarėja ne tik tradicinės dešrelės, bet ir kiek labiau egzotiškų skonių. Pašnekovė pasakojo, kad šiuo metu pačios populiariausios ispaniškos „čiorizo” bei marokietiškos „marquez”. Visos šios dešrelės skiriasi – jos gaminamos skirtingais būdais, iš skirtingos mėsos. „Čiorizo“ yra iš kiaulienos ir puikiai tinka ne tik kepimui, bet troškiniams gardinti. Šių dešrelių skonis yra intensyvus, jos lietuviams jau puikiai žinomos. O štai marokietiškos „marquez“ gaminamos iš jautienos ir ėrienos. Jos ne tokios žinomos, bet iš tiesų vertos dėmesio. Šios dešrelės puikiai tinka kepimui ant griliaus”, – pasakojo verslininkė.

Aštraus skonio mėgėjams verslininkė rekomenduotų rinktis išskirtinio skonio brandintos jautienos dešreles „Aštreles“, o norintiems, kad patiktų ir vaikams vertėtų atkreipti dėmesį į kalakutienos dešreles. R. Martinkutės-Kirdienės nuomone, svarbiausia pačios mėsos kokybė: „Realiai tikrai skanias dešreles galima pagaminti iš bet kokios mėsos. Svarbiausia – jos kokybė ir gaminimo technika”.

Prieš perkant dešreles reikėtų nuspręsti, kaip jas norėtumėte gaminti. Jeigu tiksliai žinote, kad kepsite ant griliaus, verta rinktis vienokias, troškinimui – kitokias. Taip pat dešrelių populiarumas labai priklauso nuo sezono – žiemos sezonu populiarios storesnes, skirtos troškinimui, o vasarą, prasidėjus grilio sezonui – brandintos jautienos ar kalakutienos.

Jeigu labiau mėgstate kitaip pagamintą mėsą, bet naminiam marinavimui neturite laiko, galite pirkti ją jau paruoštą. Specializuotos mėsos parduotuvės siūlo galimybę savo klientams pamarinuoti jų norimą mėsą. „Su klientu pasitariame kokia mėsa jam labiau patinka, kokius prieskonius mėgsta, kiek žmonių valgys patiekalą ir tik tada ruošiame mėsą. Variacijų gali būti įvairių. Negana to, patariame klientui, kaip paruoštą mėsą iškepti, kad ji būtų nepriekaištingo skonio”, – sakė „Ogmios mieste” įsikūrusios „THE FARM šviežios mėsos parduotuvės” direktorė.

Komentarai:

#ogmiosmiestas