Meniu
GRĮŽTI Į TINKLARAŠTĮ

Imbieras ir 3 geriausi būdai jį vartoti

2019-07-20 , Maistas


Imbieras – jau tūkstančius metų žinomas gana specifinio skonio prieskonis, ne tik pagardinantis patiekalus, bet ir saugantis nuo peršalimo, naikinantis bakterijas ir pasižymintis begale kitų naudingų savybių. Šaltuoju metų sezonu ir siaučiant peršalimo ligoms, imbieras turėtų tapti kasdienio mitybos raciono dalimi. Tačiau kokia forma jį vartoti, kad būtų pasisavinamos geriausios šaknies savybės bei išlaikoma įvairovė?

 

Imbiero vanduo

Jei esate įpratę gerti didelius kiekius vandens, tai bus viena patogiausių imbiero vartojimo formų. Imbiero vandenį pasigaminti namuose nėra sudėtinga, o vartoti dar paprasčiau. Šis būdas malšina tam tikrų rūšių skausmą, sustiprindamas jį malšinančių vaistų poveikį, gelbsti nuo pykinimo, padeda kontroliuoti cukraus kiekį kraujyje ir leidžia atsikratyti nepageidaujamo viršsvorio. 
Norintiems pasigaminti imbiero vandens tereiks sutarkuoti vieną imbiero šaknį, kuri sudarys maždaug 1,5 šaukštelio masės, užvirinti 4 puodelius vandens ir suberti tarkuotą imbierą į vandenį. Išmaišius ir nukaitus puodą nuo viryklės, reikėtų palikti jį pastovėti 5–10 min, o kiek vėliau perkošti. Šį skystį galima vartoti karštą, kaip arbatą, arba atvėsinus gaivintis šaltu gėrimu. Skonį paįvairinti ir suteikti jam rūgštumo galima keliomis citrinos skiltelėmis.  

Imbiero arbata

Nepakeičiamas šaltojo sezono ir peršalimo ligų protrūkio palydovas – šildanti, stiprinanti ir tonizuojanti imbiero arbata. Ši ne tik išgelbės nuo siaučiančių virusų, bet ir normalizuos virškinimą ir medžiagų apykaitą, o sergant bronchitu palengvins atsikosėjimą.
Ieškantiems būdų pasigaminti įvairesnę ir galbūt dar neragautą arbatą, reikėtų nulupti ir smulkiais gabalėliais supjaustyti 5 cm ilgio imbiero šaknį, šią užkaisti užpylus 1 litru vandens ir kaitinti iki užvirimo. Nuoviru užpilti 4 arbatinius šaukštelius žaliosios arbatos ir palikti 3 min. Perkošus, ryškaus ir aštraus skonio imbiero arbatą pagardinti galima medumi ir / ar citrina.

Imbierinis vynas

Puikus pasirinkimas stipresnio skonio mėgėjams. Nealkoholinis, pagal tradicinį anglišką receptą pagamintas, šiek tiek aštraus ir deginančio skonio imbierinis gėrimas. Dėl sudėtyje esančio imbiero, raktažolių ir šeivamedžių žiedų gėrimo poveikis prilygsta alkoholinių gėrimų, kavos ar arbatos tonizuojančiam, nuotaiką pakeliančiam poveikiui. 
Deja, tačiau šio gėrimo namie pasigaminti patiems nepavyks, tad teks ieškoti, kur šio specifinio produkto įsigyti. Atsakymas paprastas – derėtų užsukti į Ogmios mieste esantį prekybos centrą gurmanams, sveikuoliams ir tėvams, auginantiems vaikus „Assorti.lt“, kur rasite dviejų rūšių imbierinį gėrimą – ROCHESTER Ginger ir ROCHESTER Dark Ginger. 
 

Komentarai:

#ogmiosmiestas