Meniu
GRĮŽTI Į TINKLARAŠTĮ

Italija Vilniuje nuo šiol džiugina ir pilno grūdo patiekalais

2019-07-20 , Maistas


Jei nuvykti į Romą nėra nei laiko, nei galimybių, žinokite, kad Italijoje pasisvečiuoti galite ir nepalikę Vilniaus. Ogmios mieste įsikūręs jaukus restoranėlis „La pasta“ ne tik pakvies į pačius tikriausius italų šeimos namus, kuriuose makaronus ant šakutės suksite sėdėdami lovoje aplink skambant itališkos estrados hitams, tačiau ir suteiks progą pasimėgauti jų tradicinės virtuvės patiekalais, pagamintais iš aukščiausios kokybės produktų. Apie naująją „La pasta“ pilno grūdo patiekalų liniją, ją pamėgusius klientus ir restorano ateities planus kalbamės su viena iš jo savininkių Sandra Jaraityte – Scippa.

La pasta makaronų namai – italo ir lietuvaitės realybe virstanti svajonė sukurti Lietuvoje vietą, kurioje gimtų aukščiausios kokybės makaronai (tagliatelle, pappardelle, spaghetti, fusilli, penne, fiorelli), ravioli, koldūnai, lazanija, pagaminti iš produktų, auginamų ir gaminamų tik saulėtoje Italijoje, laikantis griežtų per amžius išsaugotų šio krašto tradicijų. Šviežiai pastai, ravioliams ir lazanijoms gaminti naudojama tiesiai iš Italijos atsivežta bene vienintelė Lietuvoje naudojama profesionali pastos gamybos įranga, kurios dėka visi klientams paruošiami bei parduodami produktai nei kiek nesiskiria nuo įsigyjamų Romos širdyje.

Naujausias „La pasta“ posūkis – žingsnis link sveikesnės ir pilnavertiškesnės mitybos. Restoranas pristato pilno grūdo patiekalų liniją, kurioje įprastus baltus miltus keičia pilnagrūdžiai – naudingesni bei palankesni organizmui miltai. Pasak vienos iš restoranų savininkių, šiam poelgiui įkvėpė besikeičiantys visuomenės maitinimosi įpročiai. „Visą gyvenimą stengiausi rūpintis savo sveikata, tapusi mama dar labiau susirūpinau kokį maistą patieksiu savo vaikams. Laikui bėgant visuomenė taip pat pradėjo stipriai domėtis tuo, ką deda į savo kūną, todėl kilo mintis sukurti įprastų baltų miltų makaronų, picų, lazanijų ir raviolių alternatyvą“, – teigia S. Jaraityte – Scippa. „Žinome tai, kad patiekalai su įprastais miltais patekę į organizmą yra labai greitai suvirškinami bei paverčiami energija, o nejudant energijos perteklius tampa kūno riebalais. Kad taip nenutiktų, galime pakeisti baltų miltų makaronus daug lėčiau energiją išskiriančiais pilno grūdo makaronais, kuriuose gausu skaidulų sulėtinančių virškinimą“, – tikina pašnekovė.

Vienos iš restorano savininkių teigimu, nuo šiol kiekvienas lankytojas galės pasirinkti bet kurios pastos rūšies bei picos pado pilnagrūdę alternatyvą. Taip pat, ravioliai su špinatais ir rikota bei keturių sūrių lazanija visuomet bus gaminami pilno grūdo pagrindu.

S. Jaraityte – Scippa džiaugiasi, jog klientai teigiamai priėmė pokytį ir greitai su juo apsiprato, o savo atžaloms visuomet parenka būtent sveikesnę patiekalų alternatyvą. „Žinoma, susidomėjimas tikrai yra. Aišku, visada išgirstame klausimą, kuo skiriasi pilno grūdo miltai nuo įprastų baltų miltų. Tačiau taip pat esame pastebėję, kad tėveliai vaikams dabar parenka tik pilno grūdo patiekalus“, – pastebėjimais dalinasi pašnekovė.

Paklausta apie restorano ateities planus bei kur link žada keliauti „La pasta“, viena iš jo savininkių neskuba žvelgti į priekį ir susikoncentruoja ties klientų pasitenkinimu. „Mes esame maži, todėl ir mūsų svajonės bei siekiai nėra dideli. Mūsų pagrindinis tikslas – klientų šypsenos ir laimingas skrandis. Todėl seksime naujienas, domėsimės, ką žmonės renkasi, ko šiuo metu labiausiai nori. O tuomet bandysime įgyvendinti, kaip ir naujausias tendencijas dėl sveikesnio maisto pasirinkimo“, – teigia S. Jaraityte – Scippa.

 

 

Komentarai:

#ogmiosmiestas