MENIU
GRĮŽTI Į TINKLARAŠTĮ

Pristato naują gėrimą: nepatikėsite iš ko jis padarytas

2017.05.02, Maistas


Įvairūs gurmaniški patiekalai ir gėrimai vis labiau populiarėja ir kasdienėse lietuvių maisto lėkštėse. Kokybiškas jautienos „steikas”, japoniškas „kimchi” ar įvairūs užsienio gėrimai  – jau nieko nebestebina ir yra valgomi bei geriami ne tik per ypatingas šventes. Panašiai yra ir su ypatinga pastrami mėsa, kurią pirmieji Lietuvoje pristatė „Drama Burger”. Šie talentingi maisto kūrėjai kartu su „Sakiškių alumi” pristato dar vieną naujieną – pastrami alų.

Norint suprasti kaip mėsos gamyboje naudojamas receptas gali pasitarnauti ir kuriant alų, vertėtų sužinoti šios technologijos gamybos principą bei kilmę. „Pastrami mėsos receptą XIX a. antroje pusėje į JAV atvežė žydų kilmės imigrantai iš Besarabijos ir Rumunijos. Ši ypatinga pastrami mėsa yra ruošiama apie savaitę”, – pasakojo „Drama Burger” įkūrėjas Simas Slabačiauskas.

Iš pradžių mėsa – dažniausiai jautienos krūtininė – marinuojama, tada padengiama prieskoniais, lengvai rūkoma, o galiausiai garinama. Taip visi jungiamieji audiniai virsta želatina. Rezultatas – išraiškingo skonio švelni mėsa idealiai tinkanti sumuštiniams.

Pirmasis pastrami sumuštiniuose 1887 m. pastebėjo Niujorko mėsininkas, išeivis iš Lietuvos, Sussman’as Volk’as. Taip, visiškai netyčia, buvo sukurtas ikoninis gatvės maisto pavyzdys – pastrami sumuštinis. Populiarumas buvo milžiniškas – Sussman’as greitai buvo priverstas mėsinę paversti restoranu, į kurį žmonės plūsdavo dėl populiariojo pastrami sumuštinio.

Pirmieji pastrami istoriją Lietuvoje pristatė „Drama Burger”. „Dėl ilgo mėsos ruošimo laiko, iš pradžių pastrami mėsainį siūlydavome tik kartą per savaitę. Tačiau neseniai atidarytas „Drama Smokehouse” „Ogmios mieste” praplečia technines galimybes ir nuo šiol pastramiu leidžia mėgautis kasdien. Tik šiame restorane pastrami ruošiamas iš kitokios mėsos – šiuo metu tai antiena”, – kalbėjo restorano S. Slabačiauskas. Negana to, jie nežada sustoti ir ateityje planuoja gaminti pastrami ir iš žuvies bei grybų.

Anot kulinarų, prie išraiškingo maisto dera išraiškingas alus. Būtent taip atsirado mintys apie pastrami alų. Jo pagrindas – bukmedžiu rūkytas salyklas ir neutrali fermentacija, leidžianti atsiskleisti prieskonių puokštei.

„Alų virėme naudodami juoduosius ir rožinius pipirus, kalendrą, lauro lapus, gvazdikėlius, cinamoną, pankolio ir garstyčių sėklas bei chalapos papriką. Prieskoniai susijungia su lengvu dūmiškumu ir taurėje sukuria skysto pastramio iliuziją”, – teigė „Drama Burger” direktorius Simas Slabačiauskas.

 

Like
Komentarai:

#ogmiosmiestas