MENIU
GRĮŽTI Į TINKLARAŠTĮ

Turkiškų produktų TOP: lietuviai jau spėjo pamėgti

2017.06.07, Maistas


 

Tikriausiai jau nėra tokių lietuvių, kurie nebūtų lankęsi saulėtoje tautiečių pamėgtoje Turkijoje. Šis kraštas daugelį sužavėjo ne tik dėl niekada nesibaigiančios vasaros, bet ir dėl įdomių maisto produktų. Gurmanų teigimu, kai kurios išskirtinės prekės sužavės net ir pačius įnoringiausius.

„Ogmios mieste” įsikūrusios turkiškų prekių „Eastanbul” parduotuvės marketingo vadybininkės Beatos Norvaišienės teigimu, dažnas maistą, kurį valgė per atostogas sieja ir su prisiminimais. „Žmonės, atėję į parduotuvę, perka ne tik maisto produktus, bet ir tarsi dalelę prisiminimų iš kelionės ar atostogų”, – sakė ji.

Parengėme įdomiausių turkiškų maisto produktų, kuriuos jau spėjo pamėgti lietuviai, sąrašą.

Airanas

Tai itin populiarus jogurtinis gaivusis gėrimas Turkijoje. „Turkai airaną geria prie bet kokio maisto. Tarkime, valgydami mėsą ją užgeria airanu. Šis gėrimas padeda virškinimui, taip pat tinka besilaikantiems dietos, sportuojantiems, vaikams”, – pasakojo „Eastanbul” marketingo vadybininkė. Vasaros metu airanas labai populiarus ir Lietuvoje. Jis neapsunkina organizmo ir gerai atgaivina. Žiemos metu apsaugo nuo kvėpavimų takų ligų.

Lokumas

Šį turkišką želė skanėstą yra ragavę bene visi keliavę Turkijoje. Lokumas dažniausiai vežamas kaip lauktuvės. „Dažnai keliautojai, pamiršę nupirkti lauktuvių viešėdami Turkijoje, užsuka į mūsų parduotuvę, kur įsigyja šių saldainių”, – sakė specialistė.

Bulguras

Tai labai sveikos kruopos, kurios išvaizda primena ryžius. Bulguras yra kviečiai, džiovinti saulėje. Turkijoje bulguras naudojamas košėms, dedamas į kotletus, salotas. Taip pat iš stambesnių bulguro kruopų gaminamas turkiškas plovas. Daugiau tradiciškų receptų visada sužinosite iš „Eastanbul”  parduotuvės pardavėjų.

Granatų sirupas

 Šis rūgštus sirupas yra labai plataus naudojimo. Turkijoje granatų sirupas – nepakeičiamas ingredientas. „Rekomenduotume jį išbandyti mėsos marinavimui. Kiti, sirupą naudoja  kaip užpilą salotoms arba ledams”, – patarė B. Norvaišienė.

Sezamo pasta

 Tie, kurie mėgsta humusą, tikrai turėtų žinoti apie sezamo pasta, mat ji vienas pagrindinių produktų minėtos užtepėlės gamybai. Sezamo pasta dar kitaip yra vadinama tahini. Ji gaminama iš skrudintų lukštentų maltų sezamo sėklų. Puikus pasirinkimas veganams.

Halal mėsa

 Tai mėsa, kuri yra „švari” joje nėra kiaulienos. Turkai valgo tik halal mėsą. „Ji itin kokybiška, tad ją noriai perka ir ekologija besidomintys klientai ir užsienėčiai kurie valgo tik tokią mėsą.”.

Filo tešla

 Ypatinga tešla yra popieriaus plonumo. Kadangi ji yra labai plona, kiekvieną jos sluoksnį rekomenduojama aptepti lydytu sviestu. Tešla tinka ir desertų, ir sūrių patiekalų gamybai. Filo tešla yra nepakeičiama specialių turkiškų desertų gamyboje.

 

3 žmonėms patinka
Komentarai:

#ogmiosmiestas