MENIU
GRĮŽTI Į TINKLARAŠTĮ

Vėlyvųjų pusryčių mados: ką verta paragauti jau šį savaitgalį?

2017.04.20, Maistas


 

Savaitgalio vėlyvieji pusryčiai – tai ramus laikas su artimaisiais, kuomet nereikia skubėti ir po ilgų miego valandų tik apie vidurdienį pusryčiaujate mieste. Vos per kelis metus šis malonus ritualas tapo tradicija ir Lietuvoje. Tad kokie patiekalai šiuo metu patys populiariausi bei kokių vėlyvųjų pusryčių tendencijų galime sulaukti netolimoje ateityje?

 

Benediktų triumfas

„Drama Burger” vadovas Simas Slabačiauskas pasakojo, kad jų pusryčių meniu yra tokių patiekalų kaip Benedikto kiaušiniai, amerikietiški blynai, pusryčių burgeris ir kitų.  „Patys populiariausi šiuo metu yra amerikietiški blynai ir Benedikto kiaušiniai su pastrami mėsa. Pastarųjų sėkmės receptas labai paprastas – esame pirmoji ir vienintelė vieta Lietuvoje, kuri gamina žymiąją ir pasaulio pamėgtą pastrami mėsą”, – sakė Simas Slabačiauskas.

Apskritai, Benedikto kiaušiniai šiuo metu bene populiariausias pusryčių patiekalas sostinėje. „Juos į pusryčių meniu įtraukėme dar prieš trejus metus, nuo „Drama Burger” atidarymo dienos. Šis patiekalas užgriuvo Vilnių šiek tiek vėliau nei juos pradėjome gaminti mes. Benedikto kiaušinių iš meniu dėl visuotinio populiarumo tikrai neišimsime, nes tai jau tapo savotiška klasika, panašiai kaip ir su angliškais pusryčiais. Bet kokiu atveju savo meniu nuolat stengiamės atnaujinti ir atrasti naujų skonių”, – kalbėjo S. Slabačiauskas.

 

 

Anot pašnekovo, prognozuoti naujas mados tendencijas iš tiesų sunku: „Prieš Benedikto kiaušinius itin populiarūs buvo minėti angliški pusryčiai, bet visuotinei madai praėjus, jie iš meniu niekur nedingo. Manau panašiai bus ir su Benediktais. Pažiūrėkite, iš maisto žemėlapio nedingsta nei picos, nei suši. Tai – ne tik mada, o tiesiog vėlai atėjusios tendencijos”.

„Drama Burger” vadovas svarstė, kad artimiausiu metu gali ateiti šiuolaikinės meksikietiškos ir Artimųjų Rytų virtuvės interpretacijos vėlyviesiems pusryčiams. Jo nuomone, tai būtų įdomu bei sulauktų populiarumo. Tokie pusryčiai šiuo metu populiarūs didžiosiose Europos sostinėse, tad ši tendencija turėtų ateiti ir iki Lietuvos.

Apskritai, lietuviai mėgsta sočius pusryčius, tad salotos ryte jų tikrai nesužavės. Tautiečiai mieliau renkasi kiaušinius bei mėsą. O, tarkime, savaitgalio pusryčiai tampa pagrindiniu dienos maistu, mat žmonės ilgai miega ir valgo ganėtinai vėlai, tad pusryčiai tampa ir pietumis.

„Pats asmeniškai mieliausiai renkuosi pusryčių burgerį arba amerikietiškus blynus. Pastarieji man visuomet asocijuojasi su savaitgaliu”, – sakė S. Slabačiauskas.

 

Nauja tendencija – vafliai

Neseniai „Ogmios mieste” restoraną „Vaflių namai” atidarę Šarūnas ir Laura Mazalai sakė, kad vėlyvųjų pusryčių tendencija Lietuvoje prasidėjo palyginti neseniai. „Prieš porą metų, kai laukiausi dukrytės, mūsų su vyru dienotvarkė pasikeitė. Jokių vėlyvų vakarų, tik ankstyvi rytai. Vis ieškojome vietų, kur galima  pasimėgauti  bundančiu miestu ir skaniai pavalgyti pusryčių. Tokių vietų buvo kelios ir tik senamiestyje. Smagu, kad dabar situacija keičiasi, maitinimo verslas darosi vis inovatyvesnis”, – pasakojo verslininkė L. Mazalienė.

Pasak verslininkės, jų šeimos pusryčių tradicija jau spėjo tapti vafliai: „Vėlyvieji pusryčiai pas mus egzistuoja tik savaitgaliais, kai galime ilgiau pamiegoti, o ir tai pavyksta ne visada. Tuomet dažniausiai kepame vaflius arba blynus, pavasariais rytus leidžiame terasoje su kavos puodeliu ir grožėdamiesi aplink zujančiais paukščiais ar voverėmis”.

Pati idėja atidaryti restoraną, kuriame būtų kepami tik vafliai, šeimai kilo po viešnagės Amerikoje. Ten vafliai vienas populiariausių patiekalų. „Vaflius amerikiečiai gali valgyti tiek ryte, tiek perpiet, tiek vakare. Mums buvo keista, kad vaflių pateikimas ten visoks: tai gali būti ir greito maisto restoranas, kuris pritraukia ne tik jaunimą, bet ir skubančius verslininkus, bet tuo pačiu vaflis gali tapti ir įprastu restorano patiekalu. Amerikos maisto srityje tikrai nestinga įdomių  idėjų”, – įspūdžiais dalijosi moteris.

Mazalienė sakė, kad už Atlanto populiariausi saldūs vafliai, tuo tarpu lietuviai pusryčiams labiau renkasi sūrius.

Verslininkė taip pat pabrėžia, kad rytais mūsų tautiečiai mėgsta pavalgyti sočiai. Tokios tendencijos matomos ir jų restorane – rytais nenuginčijamai lyderiauja vaflis su šonine arba lašiša bei marškinėliuose virtu kiaušiniu. Tiesa, atšilus orams, klientai vis dažniau renkasi vaflius su vaisiais, o viena labiausiai pasitvirtinusių naujovių – obuolių pyrago skonio vaflis.

Anot L. Mazalienės, vaflius jau drąsiai galima laikyti naująja savaitgalio vėlyvųjų pusryčių tendencija Lietuvoje. „Darbo dienomis žmonės vis dar ieško kiaušinių, bandelių, varškėtukų ar košių. Košių mes tikriausiai niekad nepasiūlysime, bet vafliai su keptu ar maršikinėliuose virtu kiaušiniu bei dešrelėmis – jau pas mus”, – džiaugėsi „Vaflių namų” įkūrėja.

 

 

5 žmonėms patinka
Komentarai:

#ogmiosmiestas