Tikram gurmanui įstabiausių atradimų ieškoti užsienyje šiandien jau nebereikia. Viskas, ko gali prireikti, yra čia pat, o kad būtų dar patogiau – vienoje vietoje. Ši vieta – tai „Ogmios miestas“, prekybos sala, įsikūrusi lengvai pasiekiamame Vilniaus Žirmūnų mikrorajone. Šiuo metu čia veikia net 15 tikriems gurmanams skirtų parduotuvių, galinčių patenkinti net išrankiausiųjų poreikius.
Pristatome jums 10 mūsų atradimų, kuriuos pamatę, pažadame, norėsite išbandyti.
SUMAK
Ne paslaptis, jog turkai – tikri prieskonių ekspertai, o kiekvienas patiekalas jų virtuvėje neapsieina be aštrių, įsimintino skonio bei kvapo ingredientų. Vienas įdomiausių turkiškų prieskonių – sumak, lietuviškai vadinamas žagreniu. Pasižymintis išskirtiniu skoniu, itin tinkantis gaminant įvairius padažus, marinatus mėsai, tad tiesiog nepakeičiamas mėsos mėgėjo virtuvėje! Jį rasti gali „Ogmios mieste“ įsikūrusioje parduotuvėje „Meze Gurmanams“.
Augalinis bazilikų pestas
„VEGGO“ parduotuvė ne veltui vadinama tikru veganų rojumi. Deklaruojantys, jog veganinis maistas yra mitybos ateitis ir tikinantys, jog tai – būdas išvengti ligų bei prailginti gyvenimo trukmę, jos įkūrėjai rūpinasi tuo, jog įprasti patiekalai ir produktai nepritrūktų veganiškų alternatyvų. Iš rapsų aliejaus, baziliko, maltų brazilinių, anakardžių ir lazdyno riešutų pagamintas pestas – puikus to pavyzdys, atitinkantis kiekvieno gyvulinės kilmės produktų nevartojančio gurmano lūkesčius.
Vietoje brandinta jautienos nugarinė
Didkepsnių mėgėjai ir gerbėjai dažnai lieka nuskriausti, o apkeliavę pusę miesto parduotuvių taip ir neranda, kur įsigyti aukščiausios kokybės mėsos kepimui. Na, taip nenutinka tiems, kurie keliauja į „The FARM“. Iš kruopščiai atsirinktų ūkių kiekvieno stalui natūraliai užaugintą jautieną, ėrieną, vištieną, antieną, kalakutieną ir putpeles tiekiantys ekspertai nė nemirkteli paprašius striploino ar antrekoto, o patiems išrankiems pasiūlo firminio flanksteak’o, rumpsteak’o ar net garsiojo „Mėsininko didkepsnio“.
Gelsvauodegio tuno nugarinės dalies išpjova
Ar galite patikėti, jog šviežiausia ir aukščiausios kokybės žuvis iš Naujosios Zelandijos, Maldyvų ir Šri Lankos jus gali pasiekti vos per 48 valandas? Ne? Tuomet „Šiaurės jūra“ yra pasirengusi pakeisti jūsų įsitikinimus, nes kiekvieną savaitę specialiai jums atskraidina super sashimi klasės žuvies ir jūros gėrybių. Jų pasididžiavimas – gelsvauodegio tuno nugarinės dalies išpjova, yra ruošiama tik iš žuvies, sugautos rankomis su lynais ir kabliukais, bei iš karto „užmigdomos“ japonišku „Iki-Jime“ metodu. Tai sustabdo pieno rūgšties susidarymą, tad padeda išsaugoti ypatingą žuvies šviežumą, aukščiausią kokybę bei unikalų skonį.
25-erius metus brandintas balzaminis actas
„Itališko skonio gurmanai“ gali pristatyti pačius neįtikėtiniausius ir vertingiausius produktus. Vienas jų – tradicinis Modenos Balzaminis actas D.O.P. „Extra Vecchio“, gaminamas ir brandinamas išimtinai Modenos provincijos teritorijoje nuo 1986-ųjų metų. Pagardinkite Parmiggiano Reggiano kąsnelį vienu mažu balzaminio acto lašeliu ir pajuskite užburiantį išskirtinio delikateso skonį.
Šimtalapis su kumpiu
Galvodami apie šimtalapį, daugelis įsivaizduojame aguonų pilną jo vidurį, tarp lakštų pasislėpusias razinas ir pačioje skanėsto apačioje nusėdusį saldumą. Tačiau šimtalapių namai „Lapė kepė“ jį mato ne tik taip ir todėl savo klientus yra linkę stebinti netradiciniais kepiniais. Štai šimtalapis su kumpiu – ne tik alternatyva proginiam tortui ar netikėtas užkandis prie vyno bei alaus, bet ir viskas, ko gali norėti patys išrankiausi, neįtikėtiniausių skonių gerbėjai.
Dumplainio uogos
Gurmanams, norintiems įprastus saldumynus iškeisti į sveikesnę saldaus užkandžio versiją, o gal tiesiog mėgstantiems sukrimsti šį tą skanaus prieš ir po valgio, „Riešutai jums“ siūlo atrasti džiovintas dumplainio uogas. Jos pasižymi švelniai saldžiarūgščiu skoniu bei unikaliomis ypatybėmis: nauda skrandžio veiklai, skausmą malšinančiomis bei organizmą valančiomis savybėmis. Šios džiovintos uogos – maistingas ir gurmaniškas ingredientas, kuriuo praturtinsite jogurtą, košę bei konditerinius kepinius.
Like 14
Buvęs įrašas
Norintiems pasigaminti patiekalą su bulguru – „Meze“ restoranas bei parduotuvė
Kitas įrašas
Ogmios mieste duris atvėrė „Kadaginė“: ko čia derėtų ieškoti mėsos mylėtojams?