EN RU
Meniu
GRĮŽTI Į TINKLARAŠTĮ

„Ramenas ir pagaliukai“ – japoniškos virtuvės mokykla lietuviams

2020-10-02 , Maistas


Jeigu praeidami pro vieną iš Ogmios mieste esančių restoranų girdite ausis kurtinantį šliurpimą, žinokite – čia – „Ramenas ir pagaliukai“. Baras, kurio virtuvėje gimsta tokie skanūs ramenai, kad, anot jo direktorės Eglės Poškaitės, nešliurpti būtų tiesiog didžiulė nepagarba.

Su Egle kalbamės apie tai, kaip gimsta nepamirštamo skonio ramenai ir kodėl Baltijos šalyse Japoniška virtuvė suprantama netinkamai.

Pirmieji kokybiški japoniškos virtuvės patiekalai Lietuvoje

Ramenas – tai patiekalas, sukurtas iš kvietinių kiniškų makaronų, patiekiamų mėsos sultinyje, pagardintame sojų padažu ar miso, kartu su įvairiais priedais, tokiais kaip mėsa, daržovės, kiaušiniai ir aromatiniai aliejai. Valgis yra itin universalus, o kombinacijų galima atrasti begalę, tad viskas priklauso nuo šefo kūrybiškumo ir išminties.

Pašnekovė tikina, jog pagrindinis siekis, kuriant pirmąjį japoniškų makaronų, ramen, barą Lietuvoje, buvo auginti tikrą Japoniškos virtuvės pojūtį Lietuvoje, mat šis anuomet buvo iškreiptas ir dauguma tiksliai nežinojo, kokie gi yra tie japoniški skoniai ir kur jų ieškoti. „Norėjome parodyti, kad tai nėra makaroniukai vandenyje su prieskoniais, tad ėmėme kelti kartelę aukštyn ir kvietėme paragauti tikro, iš pačios aukščiausios kokybės produktų pagaminto patiekalo. Svarbu žinoti, jog vos vienas nukrypimas nuo recepto gali sugriauti visą rameno skonį, tad derėtų pasikliauti tik pačiais profesionaliausiais gamintojais“, – tikina E. Poškaitė.

Karalius RAMENAS – restorano pasididžiavimas

Anot „Ramenas ir pagaliukai“ direktorės, kiekvieno rameno sudėtis yra esminė užduotis restoranui. „Į savo ramenus dedame tik iš Japonijas atsisiųsta ir vienintele Baltijos šalyse makaronų mašina išsuktus makaronus, kurie, ilgam palikti virtame sultinyje, įgyja tokį skonį, kad juos valgant nepagarba būtų nešliurpti. Atsirinkdami produktus savo patiekalams esame labai atidūs. Vieni ingredientai nuolat keliauja iš Japonijos, kadangi tokio pasirinkimo mūsų šalyje tiesiog nėra“, – pasakoja moteris.

Jos teigimu, būtent dėl šios priežasties didžiausias kolektyvo pasididžiavimas, nepaisant visų kitų patiekalų ir yra ramenai – pagrindinis restorano patiekalas. Jų čia galima rasti pačių įvairiausių: su kiaulienos šonine, kimchi, marinuotu kiaušiniu, lašiša, enoki grybais, kepta kiaulienos sprandine, korėjietiška BBQ antiena, vištos šlaunelėmis ir shiitake grybais. Sultinių įvairovė taip pat stebina. Klientai gali rinktis net 13 valandų virtą vištų dedeklių, dashi (žuvies pagrindo) ar kiaulienos sultinį.

Saldumynų mėgėjams – gabalėlis egzotikos

Nors desertai atlieka tikrai ne pagrindinį vaidmenį restorano valgiaraštyje, būtent saldžios naujienos jau visą vasarą džiugino „Ramenas ir pagaliukai“ gerbėjus. E. Poškaitė teigia, jog šalti ledai bei pats skaniausias Japoniškas desertas „Mochi“ laukia klientų, norinčių pasimėgauti naujais skoniais. Egzotiški desertai – tikra palaima saldumynų mėgėjams!

Komentarai: